De man achter RuFo

RuFo is een eenmanszaak. De man achter RuFo is Tjeu Rutten?
Geboren in 1951 in Maasbracht. Opgegroeid in Stevensweert. Langdurig woonachtig en werkzaam geweest in Noord Kennemerland. Sinds 1998 wonend in Heythuysen, Midden Limburg. En werkend in de streken tussen Maastricht en Groningen.  

Tjeu Rutten heeft in alle fasen van zijn leven te maken gehad met veranderingen. Juist daardoor kan hij goed over de muren kijken. Over de muren van zijn eigen werkterrein. En over de muren die bedrijven, instelling en hun werknemers om zich heen hebben opgetrokken. Tjeu Rutten weet uit ervaring – bij zichzelf en bij zijn cliënten – dat de mens beschikt over steeds weer andere, nieuwe mogelijkheden en krachten. Van ‘thuis’ heeft hij een uiterst pragmatische instelling meegekregen. Als geen ander kent hij het belang van ‘education permantente’.

In 1998 vraagt Arbeidsvoorziening Limburg hem projecten op te zetten voor werkzoekenden die zijn ingedeeld in fase 4. Deze projecten leiden tot succesvolle plaatsingen op de arbeidsmarkt. De methodiek die hij daarvoor ontwikkeld heeft, trekt de aandacht. In 2000 krijgt hij de zorg opgedragen voor de implementatie van deze methodiek in de wereld van reïntegratie. Vanaf dat moment werkt hij door het hele land als opleider, coach en trainer. Met opdrachten om tijdens veranderingsprocessen in organisaties en bedrijven hun nieuwe concepten en methodieken te implementeren, en om directies, managers, en uitvoerenden groepsgewijs en individueel te coachen. Zo groeit er een counselingpraktijk.    

In 2004 start Tjeu Rutten zijn eenmanszaak RuFo. Zijn wens is dit werk nog vele jaren voort te zetten.     
 Copyright 2012 RuFoOntwikkeling en realisatie: JWE new media solutions